Senjougahara och Final Fantasy

Akihabara

Akihabara!

Du är animens Mekka,
elektronikens högborg!
Akihabara,
det spel som ännu inte finns hos dig
har ännu inte tillverkats!
Akihabara,
där musik från anime
och tjejer i maiduniformer kämpar om mig

Akihabara, åh, Akihabara!
Världens nördar drömmer om dina gator,
radade med figuraffärer och spelbutiker
Akihabara, åh, Akihabara,
vad du får de speltrogna
och animereligösa att längta
efter att få träda in i ditt tempel,
fyllt med arkadspel och UFO-catchers med mer eller mindre barntillåtna vinster.

Akihabara,
där jag kan träffa folk utklädda
till mina favoritkaraktärer.
Akihabara, åh, Akihabara!

-Signerat Simon Ström, 23/03/2011

Akihabara. Idag var jag, för tredje gången, i Akihabara. Första gången såg jag mig runt och spelade på gamecenters. Jag gjorde inte av med särskilt mycket pengar den gången. Andra gången försökte jag hitta ett ställe där jag kunde få min dator reparerad, utan större framgång. Idag, som sagt tredje gången, köpte jag flera olika saker, och spenderade en hel del pengar.

Det första vi gjorde när vi kom dit var att besöka en spelbutik med retrospel: SNES, GBC, SEGA, PS1, 2, 3, för att bara nämna lite. Både konsollerna och själva spelen fanns att köpa. Som den nörd jag är har jag alltid våndats över att jag är för ung för att ha upplevt SuperNintendots guldålder, utan istället behövt nöja mig med emulatorer. Så när jag såg högen med SNES, staplade på varandra tog det inte lång tid innan jag seriöst funderade över om jag skulle köpa ett. När jag sen vände mig om och såg två titlar bredvid varandra, Final Fantasy V och Final Fantasy VI, så tog det inte lång tid innan jag visste att jag skulle gå därifrån med ett SNES och två spel med mig.



Mitt nya SNES, tillsammans med mina nya spel.



Mitt nya SNES, eller Super Famicom som det heter i Japan. För den som inte kan läsa står det 3980 på prislappen. Yen alltså, vilket översätter till ca. 350 kronor. Ungefär en tredjedel av vad det skulle kosta begagnat i sverige.



Spelen, Final Fantasy V och VI. Tillsammans 1760 yen, ca 150 kronor. I sverige tror jag det är mer eller mindre omöjligt att få ens ett spel, vilket som helst, till valfri konsoll, för det priset. Att Final Fantasy VI är ett av de bästa spel som någonsin gjorts är bara grädde på moset. Tyvärr finns ju det lilla problemet att båda spelen är på japanska, men det är ju det jag pluggar, eller hur!?

Efter att ha köpt konsollen och spelen gick vi vidare i djungeln av nördighet. Snart kom vi till en figurbutik, som vi bestämde oss för att kolla runt lite i. Jag har länge funderat över att köpa en figur, men varken haft tid eller tillfälle att leta efter en som jag gillade.

Det här med figurer är en intressant industri; de finns i alla former och färger, storlekar och prisklasser. Den dyraste vi såg kostade 69 000 yen(!). Medelpriset ligger förstås långt mycket längre ner, men man får vara beredd att lägga 1000 yen även för de mindre figurerna. Sen skiftar priset väldigt mycket av anledningar jag inte kunde utröna, två väldigt lika figurer kan ha flera tusen i prisskillnad.

Efter att vi varit i två affärer hittade jag figurer från en serie jag tycker om vansinnigt mycket: Bakemonogatari. Om du gillar anime och inte har sett den så rekommenderar jag den starkt! Om du inte är så animevan så rekommenderar jag den inte alls å andra sidan, den är rätt speciell.

Jag fastnade till slut för en figur jag tyckte väldigt mycket om, föreställande hjältinnan Senjougahara Hitagi. Komiskt nog så kostade den bara 400 yen mindre än konsollen och de två spelen sammanlagda. Dyrt, men jag är väldigt nöjd med den i alla fall.



Så ser den ut, ca 20 cm hög.



För att bevisa att den verkligen är japansk också: kraven på detaljer är väldigt höga här. Jag höll på att dö av skratt när jag kommit hem och insåg att kjolen gick att ta av. Den uppmärksamme ser att hon har samma mönster på trosorna som på figurens fot. Ytterligare en detalj som höll på att ända mitt liv. Att dö av skratt är i alla fall inte en dålig död, i den mån döden kan vara bra.

För övrigt har vi här på boendet kört med att lägga alla våra 1- och 5-yenmynt i en gemensam låda, att skänka till jordbävningsoffren. Från att vi började samla in några dagar efter skalven till att pengarna lämnades in tidigare idag så fick vi ihop 10,042 yen. I bara 1- och 5-yenmynt. Det är en hel del mynt kan jag säga er. Jag var tyvärr inte med när de lämnade in pengarna, så jag vet inte heller hur de reagerade på det, men jag kan tänka mig att de blev paffa!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oooh! SNES!!! Det är ju nostalgi, till och med för MIG ;)

Hahahaha

Kan man ta av strumporna och skorna också~~? ;)

2011-03-23 @ 20:41:10
Postat av: susanna Blomsreand

JAG ÄR SÅ AVUNDSSJUK!!



riktigt snygg figur även om jag inte sett serien (än)

Kram

2011-03-25 @ 10:24:12
Postat av: Josef

Hej Simon, Hur går det med spelandet? Har du varvat ut något spel än :P



//Josef

2011-04-02 @ 16:48:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0