Ett tag sen senast

Nu var det ganska länge sedan jag uppdaterade bloggen, men idag tyckte jag att det kunde passa bra! Jag har däremot inget speciellt att skriva om, så jag påpekar bara att jag mår toppen och inte har några större klagomål på tillvaron.

Min klass slutade vara lågstadieklass för två veckor sedan, och jag är nu en mellanstadieelev! Skillnaden på svårighetsgrad är rejäl, de första två dagarna var jag helt förvirrad och grymt arg på hur lite jag förstod på lektionerna, men sedan dess har jag vant mig. Så fort jag fattade strukturen på genomgångarna klickade allt till direkt. Det vi pluggar nu är i huvudsak kanji (skrivtecken, det borde ni veta vid det här laget), att prata - en stor del av lektionerna går ut på att konversera med varandra och läraren, samt lite finare skriven japanska, sån som passar sig att använda i uppsatser, till exempel. På den här nivån så är japanskan anpassad till folk som vill plugga på universitet här i Japan, och även om jag verkligen vill det själv, så har jag insett att det nog är smartare att plugga vidare i Sverige för att återvända när jag är klar istället.

Här kommer två bilder på mina anteckningar, så att ni ser vad jag har lärt mig, även om allt ni kommer att se att jag lärt mig är att läsa och skriva ett främmande språk.






RSS 2.0